zondag, 28. november 2010 - 9:50

Aanvaring tussen tankers ten westen van IJmuiden

IJmuiden

Het schip ‘Trout’ meldde zondagmorgen omstreeks 02.05 uur aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat het in aanvaring was gekomen met het schip ‘Kardeniz’ op ongeveer 40 kilometer west van IJmuiden. De aanvaring bleek niet ernstig, maar de ‘Trout’ had een klein gat in de machinekamer.

De ‘Kardeniz’ meldde geen schade te hebben. Beide schepen zijn tankers, maar hadden geen lading in. Ook zijn geen gewonden gevallen onder de bemanningen.

Aan boord van de ‘Trout’ probeert men het lek te dichten. Door het Kustwachtcentrum zijn direct de reddingboot van station IJmuiden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een Lynx helikopter van Defensie en de Kustwacht sleepboot ‘Ievoli Black’ ingezet. Ook vertrokken een drietal slepers vanuit IJmuiden. Beide schepen waren onderweg naar Rotterdam.

Om 03.30 uur was de reddingboot van IJmuiden ter plaatse en heeft de ‘Kardeniz’ zijn reis voortgezet. De helikopter was op dat moment niet meer benodigd en werd bedankt. Tien minuten meldde de ‘Trout’ dat de situatie beheersbaar was en vervolgde eveneens zijn reis richting Rotterdam. De reddingboot van IJmuiden begeleidt uit voorzorg het schip hierbij. De reddingboot van KNRM station Hoek van Holland is inmiddels gealarmeerd om de begeleiding over te nemen.
Provincie:
Tag(s):