zondag, 1. augustus 2010 - 21:51

Acht gewonden bij aanrijding in het Groningse Wildervank

Stadskanaal

In het Groningse Stadskanaal zijn bij een aanrijding zondagmiddag acht personen, waaronder vier kinderen, gewond geraakt.

Een auto botste op een bedrijfswagen. Een van de kinderen liep ernstige verwondingen op. De aanrijding vond plaatst rond 16.20 uur op de kruising van de N366, A.G. Wildervanckweg, met de N378, de van Boekerenweg.

Een auto met daarin drie vrouwen en vier kinderen wilde linksaf slaan richting Pekela. Vermoedelijk zag de 25-jarige bestuurster uit Muntendam een naderende bedrijfswagen tegemoet. De bedrijfswagen kwam uit de richting Pekela en ging rechtdoor op de T-splitsing. De bestuurster van de wagen, een 36-jarige vrouw uit Musselkanaal, raakte door de aanrijding licht gewond. Zij werd voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Na onderzoek mocht zij het ziekenhuis weer verlaten. Haar 33-jarige partner raakte niet gewond.

In de auto zaten naast de bestuurster nog twee andere vrouwen. Een 32-jarige zwangere vrouw uit Groningen en een 34-jarige vrouw uit Groningen. Alle vrouwen die in die auto zaten zijn opgenomen in een ziekenhuis. Drie van de kinderen, in de leeftijd van 1 tot 9 jaar, mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Een 6-jarig kindje liep ernstige verwondingen op en is geopereerd. De aard van het letsel is niet bekend.

De traumaheli, meerdere ambulances, de brandweer en de politie kwamen op het ongeval af. Een man en een vrouw uit Stadskanaal verleenden eerste hulp aan de slachtoffers. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De auto en de bedrijfsauto raakten flink beschadigd en zijn afgesleept.
Provincie:
Tag(s):