zaterdag, 9. oktober 2010 - 19:02

Achterban kabinet tegen afschaffing rookverbod kleine horeca

Diemen

Als het aan de nieuwe regering ligt, zal roken in kleine horecazaken binnenkort weer worden toegestaan. Echter, maar een minderheid van de achterban (inclusief PVV) staat achter dit voornemen, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO, in opdracht van KWF Kankerbestrijding.

Van de VVD stemmers is slechts iets meer dan een kwart (27%) voor afschaffing, van de CDA stemmers 31% en van de PVV stemmers 33%. Opvallende resultaten omdat deze partijen in het regeerakkoord stellen dat er, volgens hen, juist geen behoefte is aan een rookverbod in kleine horecazaken.

KWF Kankerbestrijding maakt zich zorgen over de plannen over de versoepeling van de rookvrije horeca. Het betreft namelijk niet alleen eenmanszaken maar ook kleine horecazaken in de breedste zin, dus ook een snackbar, ijssalon e.d. Dit zijn gelegenheden waar ook veel kinderen en jongeren komen. Met de kennis van de schade door (mee)roken, en het ontbreken van draagvlak is het verdrietig dat het nieuwe kabinet deze uitzondering voorstelt. "Deze uitzondering zal niet alleen tot onduidelijkheid voor horeca en bezoekers leiden, maar ook schadelijk voor de volksgezondheid zijn", aldus Femke Welles van KWF Kankerbestrijding.
Provincie:
Tag(s):