woensdag, 10. november 2010 - 12:29

Achtervolging eindigt met explosie

Houten

De achtervolging van een verdachte auto van Houten naar Vianen leidt in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 november tot aanhouding van twee verdachten.

Die nacht rond 01.10 uur zien surveillerende agenten een verdachte auto rijden op de Rondweg in Houten. De agenten willen de auto controleren. Ze geven de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, geeft de bestuurder vol gas en gaat ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in.

Achtervolging
De achtervolging leidt de rijksweg A27 op richting Vianen. De bestuurder neemt de afslag Vianen. In Vianen rijdt de bestuurder met hoge snelheid de Stuartweg op. Opeens zien de agenten in de verte een zeker vijf meter hoge vuurbal. Naderbij gekomen zien ze de achtervolgde auto in brand staan. Honderd meter voor de brandende auto liggen al brokstukken van het voertuig op de weg. Vermoedelijk moest de bestuurder uitwijken voor een vrachtauto en verloor daardoor de macht over het stuur.

Aanhoudingen
De agenten zien drie personen van de auto wegrennen. Ze gaan achter de verdachten aan. Eén van de verdachten springt in het Merwedekanaal. Uiteindelijk kan de politie hem toch aanhouden. Hij weigert zijn personalia op te geven. In de omgeving houdt de politie nog een tweede verdachte aan. Het gaat om een 24-jarige man uit Utrecht. De politie treft de derde verdachte niet meer aan.

Ontploffing
De in brand gevlogen auto ontploft. Daardoor sneuvelen meerdere ruiten van belendende bedrijven. De brandweer blust de brand. De politie neemt de auto voor onderzoek in beslag.

Onderzoek
De verdachte die weigert zijn naam op te geven heeft door zijn zwemavontuur last van onderkoeling. Hij moet naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis neemt hem op. Hij ligt daar onder politiebewaking. Agenten brengen de andere aangehouden verdachte naar het politiebureau. Daar sluiten ze hem in. De politie zet het onderzoek voort.

Getuigen die mogelijk de derde verdachte in de omgeving van de Stuartweg hebben zien vluchten of in die omgeving iets verdachts hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie van district Lekstroom. Het telefoonnummer is 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):