woensdag, 19. mei 2010 - 22:45

Achtervolging eindigt met nat pak

Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het plegen van diverse verkeersovertredingen.

Agenten zagen in Heerenveen een autorijden die zij wilden controleren. De toen de bestuurder de agenten zag ging deze er met hoge snelheid ervandoor in de richting van Leeuwarden. Op de Aldlandsdijk zagen de agenten de betrokken auto Leeuwarden binnen komen rijden waarna zij ook besloten de auto te volgen.

De bestuurder van de auto bleef met hoge snelheden doorrijden. Binnen de bebouwde kom werden snelheden van 150 kilometer per uur bereikt. De achtervolging, waarbij de bestuurder zijn verlichting doofde, ging via Aldlansdyk, Drachtsterweg, Pieter Stuyvesantweg, Julianastraat, Franklinstraat naar het Noordvliet. Daar verloren de agenten het voertuig uit het zicht.

Tijdens een zoekactie in de omgeving kregen de agenten een melding dat een auto in het water was geraakt in de gracht nabij de Vlietsterbrug. Toen de agenten ter plaatse kwamen konden vier mannen uit het water worden gehaald. De natte bestuurder werd vervolgens aangehouden. Een andere inzittende, een 26-jarige Roemeen, werd eveneens aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten.
Provincie:
Tag(s):