woensdag, 1. december 2010 - 11:01

Achtervolging eindigt tegen de vangrail in Almere

Almere

Dinsdagavond werd, na een achtervolging die begon in Amsterdam-Oost en eindigde in Almere, een 43-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man negeerde een stopteken dat door Amsterdamse agenten werd gegeven waarna een fikse achtervolging begon.

Rond 21.00 uur zagen Amsterdamse agenten een auto rijden in Amsterdam-Oost. Toen ze een controle wilde instellen en de bestuurder een stopteken gaven, gaf de man volgas en weigerde te stoppen. Meerdere politieauto’s van het Amstellandse korps achtervolgden de verdachte die op zijn vlucht levensgevaarlijke capriolen uithaalde.

Toen de achtervolging via de snelweg A-1 naar de A-6 ging, assisteerden diverse Flevolandse eenheden de Amsterdamse collega’s. Daarbij werden snelheden bereikt van boven de 160 km p/u.

Via de afslag Almere Buiten verliet de verdachte de A-6 maar raakte op de Spectrumdreef de macht over het stuur kwijt. Daarbij knalde de auto tegen de vangrail. De bestuurder bleef ongedeerd en werd aangehouden. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgesleept. Er raakte niemand gewond.

Onderzoek wees uit dat de 43-jarige Utrechtenaar nog gezocht werd door de politie Utrecht. De man wordt eerst door politiemensen van Amsterdam-Amstelland gehoord en zal daarna worden overgedragen aan de politie Utrecht.
Provincie:
Tag(s):