maandag, 25. oktober 2010 - 19:48

Achtervolging van crimineel eindigt in Dronten

Elburg

In de nacht van zondag op maandag is, na een achtervolging en een aanrijding met een politieauto, een 26-jarige inwoner uit Elburg in Dronten aangehouden.

De verdachte werd in Elburg betrapt in een bestelbus met valse kentekenplaten en ging er vandoor. De achtervolging eindigde in Dronten op het Agripark. Een politieauto raakte beschadigd. De 26-jarige verdachte is een bekende van de politie. Hij is in verzekering gesteld en zit vast.

Even na 02.15 uur zagen Elburgse agenten de verdachte rijden in een bestelbus met valse kentekenplaten. Toen ze een onderzoek wilde instellen ging de bestuurder er vandoor.

Toen bleek dat de man richting Flevoland reed kregen de Elburgse agenten hulp van Flevolandse collega’s. De bestuurder zette zijn vlucht voort over de Elburgerweg maar reed zich vast op het Agripark-Oost. Omdat hij weigerde te stoppen ontstond een aanrijding met een Flevolandse politieauto. De verdachte werd overmeesterd en in de boeien gezet.

Tijdens de achtervolging gooide de man goederen uit de bestelbus. Enkele van deze voorwerpen zijn inmiddels teruggevonden en voor onderzoek in beslag genomen. Een agente raakte tengevolge van de aanrijding lichtgewond. Zij werd in het politiebureau door ambulance-personeel onderzocht en kon na behandeling weer aan het werk.
Provincie:
Tag(s):