zondag, 7. november 2010 - 20:58

Achtjarig jongetje urenlang zoek in Brabants duingebied

Zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur raakte een 8-jarig jongetje zoek in de Loonse en Drunense Duinen nabij het gehucht Giersbergen.

Het kind was daar samen met zijn moeder en oudere broer. Op een gegeven ogenblik merkte de moeder op dat haar zoontje niet meer in hun nabije omgeving was.

Tevergeefs zocht zij samen met haar andere zoon in de bossen van de Loonse en Drunense Duinen. Omdat ze het 8-jarig jongetje niet konden vinden schakelde ze na enige tijd de hulpdiensten in.

De politie verspreidde direct een sms-alert met het signalement van het 8-jarig mannetje. Politie en brandweer kwamen samen bij Herberg "De Drie Linden" in Giersbergen van waaruit zij de bossen in gingen om te zoeken.

Politieheli Schiphol
Vanuit Schiphol werd er een politiehelikopter ingevlogen om vanuit de lucht te zoeken. De hulpverleners riepen massaal de hulp in van alle aanwezigen in het natuurgebied om uit te kijken naar het 8-jarig jongetje, en als zij het jongetje zagen moesten zij dit melden bij de politie.

Na een grootscheepse zoekactie van ruim drie uur kwam er een melding binnen dat een passant een jongetje had zien lopen aan de Lindelaan in Helvoirt. Nadat de politie daar polshoogte ging nemen bleek al snel dat het ging om het 8-jarig vermiste ventje waarna het kind snel herenigd kon worden met zijn moeder.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):