zaterdag, 18. december 2010 - 20:45

Advies KLM: Ga naar huis

Schiphol

De KLM roept haar reizigers op Schiphol op om naar huis te gaan als het ticket niet kan worden omgeboekt of wanneer hun vlucht is geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij hoopt dat daarmee de wachtrijen voor de balies korter worden.

De luchtvaartmaatschappij raadt mensen ten zeerste aan eerst goed via de website van Schiphol te checken of hun vlucht wel gaat, zodat zij niet onnodig naar Schiphol komen. Een woordvoerster van de KLM laat Blikopnieuws weten dat de KLM alles in het werk stelt om haar passagiers zo snel mogelijk te laten vertrekken, maar dat zij daarbij niet alleen afhankelijk is van het weer maar ook van de beperkte capaciteit op andere luchthavens in Europa. Zo legden de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick al het vliegverkeer urenlang stil, zodat de landingsbanen sneeuwvrij konden worden gemaakt. Ook in België, Duitsland en Frankrijk kampen de luchthavens met grote problemen door het winterweer. Zelfs in Algerije is plaatselijk 30 cm sneeuw gevallen. Wel is het zo dat door het naar omstandigheden goede weer van zaterdagmiddag op Schiphol ervoor zorgde dat er een inhaalslag kon worden ingezet.

Maar Schiphol heeft inmiddels meer dan honderd vluchten moeten annuleren. Hoeveel mensen er zaterdagnacht hierdoor op Schiphol zullen moeten overnachten is onduidelijk. Vrijdagavond moesten 3000 mensen de nacht doorbrengen op Schiphol. Er stonden 1700 veldbedden klaar voor reizigers die gisteren op de luchthaven strandden. 1300 mensen moesten op banken, in stoelen of op de grond slapen.

De woordvoerster verwacht dat de situatie op Schiphol zondagochtend nog hetzelfde zal zijn als zaterdag.
Provincie:
Tag(s):