zaterdag, 20. maart 2010 - 15:04

Afghaanse president bedankt Nederland

Den Haag

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft een bezoek gebracht aan de Nederlandse troepen op Kamp Holland. Dit meldt het ministerie van Defensie.

Hij respecteert de beslissing van de Nederlandse overheid om de missie in Uruzgan niet langer voort te zetten, zo liet hij weten.

"We zijn jullie enorm dankbaar voor voor de royale hulp en ondersteuning in de wederopbouw in de afgelopen jaren. De offers die jullie hebben gebracht zullen we nooit vergeten." Karzai wenste de families die in Uruzgan een geliefde verloren alle goeds toe.

Commandant van de Task Force Uruzgan, generaal Kees van den Heuvel en civiel vertegenwoordiger Jennes de Mol ontvingen het hoge bezoek. President Karzai was al langer van plan de Nederlandse troepen in Uruzgan te bezoeken. Vanwege het bombardement in Chahar Chineh op 21 februari, waarbij meerdere burgerslachtoffers vielen, kwam het bezoek in een stroomversnelling.

Karzai ging aansluitend naar de provinciehoofdstad Tarin Kowt. Hij bezocht daar onder anderen zeven gewonden van het bombardement, die nog steeds in het ziekenhuis liggen. Bij het incident in februari waren geen Nederlandse militairen betrokken.
Provincie:
Tag(s):