woensdag, 8. december 2010 - 10:25

Afscheidscadeau gemeente Abcoude aan inwoners

Abcoude

Historische kroniek van Abcoude voor alle huishoudens in de gemeente
Bij een vertrek, afscheid of beëindiging van een samenwerking hoort een cadeautje.

De gemeente Abcoude gaat per 1 januari fuseren met de gemeente De Ronde Venen en ter gelegenheid hiervan ontvangen alle huishoudens in de gemeente Abcoude in week 50 per post het boek Een kroniek van Abcoude en Baambrugge, samengesteld door de Historische Kring Abcoude/Baambrugge.

Burgemeester Jan Streng en auteur en voorzitter van de Historische Kring Abcoude Baambrugge, Wim Timmer, werden het in februari 2007 eens over een historisch boek ter afscheid en sloegen de handen ineen. Het resultaat is het boek Een Kroniek van Abcoude en Baambrugge. Alle ingezetenen van Abcoude en Baambrugge ontvangen dit cadeau ter gelegenheid van het opgaan van de gemeente in de nieuwe gemeente De Ronde Venen.

In de afgelopen vier jaar werd de kroniek samengesteld. Een kroniek, waarin de geschiedenis van Abcoude verteld wordt en waarin vele feiten op jaartal staan gerangschikt, waarmee het een goed inzicht geeft in het rijke verleden van Abcoude en Baambrugge.

De gemeente heeft het project rondom de kroniek gesubsidieerd. Daarnaast wierf De Stichting Vrienden van het Historisch archief, een stichting gelieerd aan de Historische Kring, diverse fondsen. Ook bracht historicus Marijke Carasso met haar grote ervaring als auteur en eindredacteur van diverse historische uitgaven, het project tot een goed einde.

Dit heeft geresulteerd in een prachtig boek in harde band met een omvang van 140 pagina's. De kroniek bestaat niet alleen uit tekst, maar bevat ook vele, nog niet eerder gepubliceerde historische afbeeldingen.

In week 50 zullen alle huisgezinnen in de gemeente Abcoude dit afscheidscadeau bij hun post aantreffen.
Provincie:
Tag(s):