maandag, 18. oktober 2010 - 19:10

Aftellen tot festival Roots in the Woods van Apeldoorn

Apeldoorn

Het aftellen tot de opening van festival Roots in the Woods is begonnen. De organisatie is de laatste weken druk geweest met het rondmaken van het programma en is trots op het resultaat.

Bezoekers van het gezinsevenement kunnen onder andere genieten van artiesten als Jules Deelder, Silvester Zwaneveld, Rob Kloet (drummer The Nits) en de salsaband Axioma.

Festival Roots in the Woods wordt gehouden op zaterdag 23 en zondag 24 oktober in het Beekpark, nabij het centrum van Apeldoorn. Het festival start beide dagen rond 12.00 uur. Op zaterdag loopt het evenement door tot 23.00 en op zondag tot 20.00 uur. Het dagprogramma van beide dagen is voornamelijk gericht op gezinnen en het zaterdagavondprogramma spreekt een breder publiek aan met een gevarieerd aanbod van muziek

Op zaterdag 23 oktober heeft het evenement een dansavond met Jules Deelder (jazz op vinyl) en de swingende elfkoppige salsaband Axioma. De dansavond vindt plaats in de festivaltent van het evenement. Ook wordt aan het begin van de avond de Apeldoornse pop- en kennisquiz gehouden. Aan het eind van de middag leidt Plato’s Muziekcafé de dansavond in met Mary Had a Little Band. Op zondag presenteert Plato’s Muziekcafé Automatic Sam.

Het zaterdag- en zondagmiddagprogramma richt zich op theater, kleinkunst en diverse activiteiten voor kinderen. In het Beekpark wordt een klimbos opgetuigd en vinden diverse verassende acts plaats rondom een kampvuur. In een houten theater worden Veluwse verhalen verteld en treden diverse artiesten op, zoals Silvester Zwaneveld (cabaret), Nanda Roep (kindervoorstelling), Huub Cooijmans en Broodje Aap (familievoorstellingen). In houten huisjes worden familievoorstellingen opgevoerd als het Gorilla Meisje, Jut en Julia en De Ontmoeting. Rob Kloet (drummer The Nits) geeft voorstelling aan een klein publiek in een heel klein huisje en de Tivolies brengen hun muziektheater op de bühne. Kinderen kunnen vogelhuisjes maken en broodjes roosteren boven een vuur.

De volledige line-up met tijden is te vinden op de website van Roots in the Woods, www.rootsinthewoods.nl. Bij sommige voorstellingen wordt een klein bedrag voor entree gevraagd.
Provincie:
Tag(s):