zondag, 8. augustus 2010 - 9:39 Update: 08-07-2014 1:03

Afwachtend PSV wint van lastig Heerenveen

Heerenveen

(Elfvoetbal) PSV is het seizoen begonnen met een moeizame overwinning op SC Heerenveen: 1-3. De Eindhovenaren lieten in het nieuwe seizoen een bekend gezicht zien. Ola Toivonen was met twee treffers doorslaggevend.

PSV speelde geduldig en creëerde weinig kansen. Heerenveen was de gevaarlijkste ploeg en bepaalde wat er op het veld gebeurde. PSV wachtte in deze lastige uitwedstrijd geduldig af en sloeg genadeloos toe.

De belangrijkste treffer was prachtig. Vanaf ruim 25 meter pegelde Ola Toivonen de bal in de kruising achter Kenny Steppe: 1-2. De Zweedse krachtpatser had PSV kort na rust op voorsprong gezet. Hij veroverde de bal op Mika Väyrynen en werkte de bal na een combinatie met Stanislav Manolev in het doel.

Lang kon PSV niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later kopte Milan Kopic een hoekschop van Roy Beerens achter Andreas Isaksson: 1-1. Vooral in de eerste helft waren de Friezen de betere ploeg, maar kansen waren toen niet besteed aan Calvin Jong-a-Pin, Daryl Janmaat en Christian Grindheim.

Roy Beerens was de gevaarlijkste man aan de kant van Heerenveen. Hij was ook in de tweede helft erg lastig te bespelen voor de verdedigers van PSV, de echter overeind blijven. In de slotminuten bepaalde Orlando Engelaar met een afstandschot de eindstand zelfs nog op 1-3.