zondag, 5. december 2010 - 10:38

Agent gewond geraakt bij aanhouding

Arnhem

Een agent is in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 december gewond geraakt tijdens de aanhouding van een 20-jarige man uit Zutphen op de Rijnstraat in Arnhem.

De man verzette zich tegen zijn aanhouding waarbij de agent in het gezicht werd geslagen.

De agent kwam met een collega rond twee uur af op een melding van mishandeling op de Rijnstraat. Het slachtoffer van deze vechtpartij, een 21-jarige man uit Dordrecht, gaf aan dat de Zutphenaar zijn belager was. Cameratoezicht bevestigde de betrokkenheid van de Zutphenaar. Toen de politie hem wilde aanspreken werd de man agressief en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Tijdens de vechtpartij die ontstond raakte een van de agenten gewond aan zijn neus. De Zutphenaar is uiteindelijk aangehouden voor de mishandeling van de Dordrechtenaar en de agent.

Een 29-jarige Arnhemmer wilde zich kennelijk bemoeien met deze aanhouding. Hij is ook meegenomen naar het bureau voor belediging van de politie en het niet opvolgen van aanwijzingen om afstand te houden. De betrokken agent is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De Zutphenaar en de Arnhemmer zijn ingesloten.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Provincie:
Tag(s):