woensdag, 22. september 2010 - 10:15

Agent gewond na kluiskraak in Nieuwegein

Nieuwegein

Bij een kluiskraak in Nieuwegein is dinsdagavond laat een politieagente gewond geraakt toen de politieauto bij de achtervolging frontaal op de auto van de daders reed.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding dat er een kluiskraak gaande was op de Laagravenseweg. De politiemeldkamer stuurde meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. De eerste agenten die ter plaatse kwamen, zagen meerdere mannen in een auto stappen en ervandoor gaan.

De auto reed echter een doodlopende weg in, waarna de bestuurder stopte en twee mannen uit de auto sprongen en er te voet vandoor gingen. Vervolgens keerde de bestuurder de auto en reed terug. Daarbij passeerde hij op de Laagravenseweg een verkeersheuvel aan de verkeerde kant en botste frontaal op een burgerpolitieauto, die hem tegemoet kwam. Enkele verdachten sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Meerdere agenten zetten de achtervolging in.

Een 42-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur was getuige geweest van het gebeuren en hield één van de vluchtende verdachten tegen, waarna de achtervolgende agenten hem aan konden houden. Bij verder onderzoek in de omgeving hielden agenten nog twee verdachten aan. Twee verdachten werden niet meer aangetroffen. Bij de zoektocht naar de verdachten werd onder andere gebruik gemaakt van een politiehond en een helikopter. De drie aangehouden verdachten zijn Amsterdammers van 27, 31 en 47 jaar oud. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Een agente liep bij de frontale aanrijding een hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij ter observatie opgenomen. Twee aangehouden verdachten hadden door de aanrijding licht letsel opgelopen en werden in het politiebureau door een GGD-arts onderzocht.

Bij onderzoek ter plaatse bleek dat de verdachten op de Laagravenseweg een kluis aan het openbreken waren, die gestolen was bij een inbraak bij een bedrijf in Tiel. De politie nam de auto, de kluis en een mogelijk bij de inbraak gebruikte vrachtwagen in beslag. Het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachten wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):