vrijdag, 7. mei 2010 - 15:34

Agent ontslagen na fataal ongeval Hoofddorp

Hoofddorp

Onlangs is een medewerker van de afdeling Buiten Bewaking Schiphol (BBS)ongeschiktheidontslag verleend.

Op maandag 31 augustus 2009 was deze medewerker betrokken bij een aanrijding in Hoofddorp. Het voertuig van de Buitenbewaking van Schiphol botste op die bewuste dag tegen een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 78-jarige man uit Amstelveen, belandde hierdoor met zijn auto in de sloot en raakte zwaargewond. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Direct na het bewuste ongeval dook er een internetfilmpje op, waarop te zien was dat de politieagent en de omstanders geen hulp boden aan het slachtoffer. Het duurde enige tijd voor zij in beweging kwamen. Dit werd de politieagent destijds zwaar aangerekend, zo meldt het AD vandaag.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie is door medewerkers van het KLPD een onderzoek in gesteld naar de toedracht van het ongeval en het handelen, of gebrek hieraan, door alle omstanders, evenals de medewerker BBS.

Op grond van het onderzoek heeft het OM besloten om de medewerker vanwege zijn rijgedrag als verdachte te dagvaarden voor de rechtbank te Haarlem. Gebleken is dat de medewerker, in strijd met de brancherichtlijnen, de toegestane snelheidslimiet fors heeft overschreden.

Daarbij is ook uit andere feiten en omstandigheden gebleken dat de medewerker onvoldoende bekwaam en geschikt bleek te zijn voor verdere uitoefening van zijn functie. De onderzoeksresultaten zijn voor de politieregio aanleiding geweest tot het verlenen van ongeschiktheidontslag.

Daarnaast gaf het ingestelde onderzoek geen aanleiding om de medewerker BBS, dan wel de omstanders, te vervolgen voor het niet verlenen van hulp aan het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):