zondag, 5. december 2010 - 11:59

Agent op de Grote Markt mishandeld

Groningen

Een politieagent is zondagmorgen op de Grote Markt in Groningen gewond geraakt bij een geweldsincident.

Surveillerende politieagenten zagen dat vier mannen op de grote Markt een flesje bier dronken en spraken het viertal hierop aan. Het drinken van alcohol uit glas is de binnenstad niet toegestaan. De mannen waren hier niet van gediend en richtten direct hun agressie op de politieagenten. Een agent probeerde een man uit de groep, die zich erg agressief gedroeg, aan te houden. Hierbij kreeg de agent een paar stompen in zijn gezicht. Met meerdere toegesnelde agenten kon de man worden aangehouden.

Met gebruik van de wapenstok kon de situatie op de grote Markt door de politie weer onder controle worden gebracht. Een 20-jarige man uit Zwolle die op diverse vorderingen van agenten weigerde om weg te gaan werd ook aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig beide zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De verdachte die de politieagent mishandelde weigert elke medewerking aan het onderzoek. De agent heeft door de mishandeling verwondingen aan zijn gezicht en gebit opgelopen. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelden aan zijn verwondingen.

Regiopolitie Groningen neemt het incident hoog.
Provincie:
Tag(s):