maandag, 13. december 2010 - 13:33

Agente meegesleurd door dronken automobilist

Vroomshoop

Een bekend duo van de politie is zaterdag in het Twentse Vroomshoop aangehouden na poging doodslag en rijden onder invloed van alcohol. Dit meldt de politie.

Tevens verzetten zij zich tijdens de aanhouding waarbij een agent gewond raakte. Agenten hebben waarschuwingsschoten gelost om hen te laten stoppen tijdens een roadblock.

Op zaterdag 11 december 2010 omstreeks 22.30 uur surveilleerden politieagenten over het Oranjeplein in Vroomshoop. Daar zagen zij een personenauto stil staan met drie mannen erin. De twee mannen die voorin zaten, 54 jaar uit Almelo en 42 jaar uit Westerhaar, zijn bekenden van de politie.

De man 42-jarige man zat achter het stuur en verkeerde onder invloed. De man die er naast zat, 54 jaar, heeft een rijontzegging tot 2018 en was ook onder invloed. Een 48-jarige man zat als passagier achter in de auto. Ongeveer twee weken geleden heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden met de 54-jarige man die toen een aanrijding met een politieauto had veroorzaakt. De politieagenten hebben de mannen gewaarschuwd dat zij niet mochten (gaan) rijden.

Omdat de politieagenten het niet vertrouwden zijn ze gaan posten in de omgeving om te kijken wat het trio ging doen. Op het moment dat ze de betreffende auto zagen rijden zijn de agenten er onmiddellijk achteraan gegaan om ze te stoppen. De auto stopte en de agenten zagen dat de 54-jarige man en de 42-jarige man van plaats verwisselden.

De 54-jarige ging nu achter het stuur zitten. Om te beletten dat ze verder zouden rijden probeerde de politieagente om de sleutels uit het contactslot te halen. Dit lukte echter niet. De bestuurder gaf gas en sleurde de agente, die nog half in de auto hing, een eindje mee. De agente raakte hierbij niet gewond. Zij doet aangifte van poging doodslag tegen de bestuurder.

De politieagenten hadden versterking gevraagd en zette de achtervolging in. Vanaf Vroomshoop, richting Westerhaar, Sibculo en vervolgens richting Geesteren. Onderweg werden op sommige plekken snelheden gehaald van 160 km/u. Op de Paterswal hebben agenten in een burgerauto een zogenaamd roadblock opgeworpen.

Ze hadden met hun auto met verlichting en alarmlichten aan een gedeelte van de rijbaan geblokkeerd. De agenten zaten niet in het dienstvoertuig en probeerden de bestuurder te stoppen toen hij de auto via de berm passeerde. Om te zorgen dat hij zou stoppen om ernstige ongelukken te voorkomen hebben de politieagenten allebei een waarschuwingsschot gelost.

De 54-jarigeman reed echter met hoge snelheid naar Geesteren alwaar hij links langs de rotonde de macht over het stuur verloor doordat zijn band ‘klapte’. De 54-jarige man werd meteen aangehouden. Hij verzette zich hierbij hevig. De agenten moesten bij de aanhouding geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen.

De 42-jarige man bemoeide zich met deze aanhouding en ook hij verzette zich hevig. Alleen de derde man bleef rustig achter in de auto zitten terwijl hij af en toe aan zijn flesje bier nipte. Hij werd in eerste instantie ook aangehouden maar nadat bleek dat hij verder geen aandeel had weer in vrijheid gesteld.

Tijdens de aanhouding van de beide mannen raakte een politieagent gewond aan zijn hand. De auto van de mannen is in beslag genomen. De 42-jarige man is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Van hem is tevens bloed afgenomen voor onderzoek voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Er werd in zijn fouillering een flesje GHB aangetroffen. Daarna werd hij ingesloten in het P.A.T. in Borne. De 54-jarige man had een promillage van 1,2. Hij en de 42-jarige man zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):