zondag, 12. september 2010 - 13:18

Agenten belaagd door dronken jongeren

Waalwijk

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Waalwijk tijdens de festiviteiten rondom het loopevenement ‘de 80 van de Langstraat’ tussen 03.30 uur en 05.00 uur zes aanhoudingen verricht. ‘Voor het feestterrein bij voetbalclub WSC aan de Akkerlaan ontstonden enkele vechtpartijen waarbij dronken jongeren zich tegen de politie keerden’, meldt de politie zondag.

De agenten moesten assistentie aanvragen van collega's uit de eigen regio en de regio Brabant Noord. Het was erg druk vannacht op en rondom het feestterrein aan de Akkerlaan. Hierdoor ontstonden lange wachttijden van mensen die naar binnen wilden. Bij de ingang raakte een vrouw onwel.

Tijdens het wachten op een ambulance werd de sfeer daar grimmig. Rond 03.30 uur ontstond dan ook enkele vechtpartijen. Een deel van het soms dronken publiek keerde zich daarbij tegen de agenten die de rust wilden herstellen. Tijdens dat tumult werden enkele dienders met name nadat zij aanhoudingen hadden verricht, zodanig belaagd dat assistentie collega's werd aangevraagd.

Hierop zijn onder meer agenten van de regio Brabant Noord en de politie van het district Tilburg ter plaatse gekomen. Er werd besloten om 05.30 uur het feest ter plaatse te laten stoppen en het voorterrein leeg te maken.

Er werden zes aanhoudingen verricht, vier Waalwijkers in de leeftijd van 19, 20 en 27 jaar, een 19-jarige man uit Drunen en een 25-jarige man uit Kaatsheuvel. Het gaat om zaken als bedreiging, verzet en belediging en het gooien van een steen naar een beveiliger.
Provincie:
Tag(s):