donderdag, 2. december 2010 - 17:09

Agenten Pernis niet vervolgd voor trage reactie tijdens martelmoord

Pernis

De vier agenten die verdacht werden van het te laat in grijpen bij de zgn. martelmoord in Pernis, zullen niet vervolgd worden. Dit besloot Het gerechtshof in Den Haag vandaag. Volgens het Hof is het niet onredelijk dat de agenten hebben gewacht op een arrestatieteam, dan de woning zelf binnen te dringen.

In de nacht van 15 op 16 juni 2007 kregen de agenten de melding van een mishandeling in een woning aan de Pastoriedijk in Pernis. Hier hoorden zij het slachtoffer schreeuwen die op dat moment zwaar toegetakeld werd door enkele belagers. Omdat het vermoeden bestond dat het om een gijzeling ging, schakelde men een speciale eenheid in om de woning te betreden. Toen deze een instap maakte bleek het slachtoffer aan de gevolgen van de mishandeling te zijn overleden.

De ouders van het slachtoffer wilde dat de agenten vervolgd zouden worden omdat zij te lang gewacht hadden met het betreden van de woning. Hiervoor stapte zij naar het Hof in de hoop dat deze het Openbaar Ministerie zou dwingen de agenten te vervolgen. Het Hof deelde de mening van de ouders niet en ontsloeg eveneens de agenten van strafvervolging.
Provincie:
Tag(s):