donderdag, 23. december 2010 - 11:22

Agenten slaan twee vliegen in één klap

Almere

In de nacht van woensdag op donderdag zijn naar aanleiding van een inbraakmelding heterdaad, vijf verdachten door de politie aangehouden in de omgeving van het Lavendelplantsoen in Almere.

Twee Roemeense mannen worden verdacht van inbraak in een supermarkt en drie mannen uit de provincie Utrecht werden betrapt met een flinke hoeveelheid wiet in hun auto. De inbraak-melding leverde dus twee strafzaken op. Alle verdachten zijn ingesloten en zitten vast.
De recherche Almere stad West heeft beide zaken in onderzoek.

Even na 02.00 uur kwam een inbraakmelding heterdaad binnen van het Albert Heijnfiliaal aan het Lavendelplantsoen. Surveillerende agenten die op weg waren naar de supermarkt zagen een verdachte auto wegrijden en zette deze aan de kant. Bij de controle van de drie inzittenden die volgde werd een grote hoeveelheid wiet gevonden en de drie mannen van 20, 26 en 27 jaar en allen uit de provincie Utrecht, aangehouden. Ondertussen speurden andere agenten het terrein rond de Albert Heijn af.

Eén van de dienders klom op het dak en trof daar verse sporen aan in de sneeuw. Op het dak betrapte hij twee Roemeense mannen die zich daar verschansten. Toen het duo werd betrapt sprongen ze van het dak en ontstond een achtervolging te voet. Ze werden enkele tientallen meters verder in een hofje achterhaald en in de boeien geslagen. In de directe omgeving van de Albert Heijn werd inbrekers-gereedschap aangetroffen en in beslag genomen. De Roemenen, 27 en 41 jaar en zonder vaste woon of verblijfplaats, worden verdacht van inbraak dan wel poging hiertoe.
Provincie:
Tag(s):