zondag, 14. februari 2010 - 14:20

Agressieve man loopt op A13

Rotterdam

De politie heeft vrijdagochtend een agressieve en verwarde man aangehouden die over de A13 liep en diverse vernielingen had gepleegd en bedreigingen had geuit. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Ster in voorruit
Vrijdagochtend vroeg rond kwart over vijf kreeg de politie de melding dat een verwarde man voor auto's op de A13 aan het springen was. Toen agenten direct naar de locatie reden, hoorden zij dat de man ook nog een chauffeur van een busje had mishandeld en met zijn voertuig was weggereden richting Den Haag. De agressieve man zou ook nog een ster in de voorruit hebben geslagen van de bus die hij had meegenomen.

Bedreigingen
De verdachte bleek vervolgens naar een benzinestation te zijn gereden waar hij het personeel bedreigde met een brandblusser. De medewerkers hadden direct naar de politie gebeld. Agenten reden naar de pomp en hebben daar de man aangehouden met gebruik van pepperspray. De 55-jarige man uit Maassluis is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Vernielingen in politiecel
In de cel waar hij is opgesloten heeft dat arrestant alles gesloopt wat hij kon vinden. De bouwvakker vernielde ondermeer de camera van zijn cel, vernielde een ruit en gooide met een steen naar politiepersoneel. Het arrestatieteam heeft de man vervolgens met een taser beschoten en overmeesterd. De man zal worden begeleid door de hulpverlening.
Provincie:
Tag(s):