dinsdag, 17. augustus 2010 - 13:16 Update: 08-07-2014 1:03

Ajax: Champions League of spelers verkopen

Amsterdam

(Elfvoetbal) De tweestrijd met Dinamo Kiev wordt doorslaggevend voor het verdere seizoen van Ajax. Als de Amsterdammers zich plaatsen voor het miljoenenbal, dan gaan zij het seizoen vol vertrouwen in. Bij uitschakeling moet de club een of meerdere belangrijke spelers verkopen. Vanavond is de heenwedstrijd in Oekraïne, volgende week woensdag is de return in Amsterdam.

In De Telegraaf spreekt financieel directer Jeroen Slop over een eventuele uitschakeling. "Dan vind ik dat we niet te krampachtig moeten doen, juist moeten nadenken over spelers verkopen. Het kan namelijk ook goed zijn om gevestigde namen te laten gaan.

Al moeten we oppassen, dat we niet te veel aan kwaliteit inboeten en de Champions League de komende jaren onhaalbaar wordt. Dit is echter een eeuwenoude discussie. De hele club was in rep en roer toen Wim Kieft vertrok, maar het talent dat daarachter zat, heeft het aardig gedaan: Marco van Basten."

Vanavond zal het spitsenduo Suarez - El Hamdaoui voor het eerst samenspelen. Eyong Enoh sloot maandag ook weer aan bij de selectie, nadat hij dit weekend zijn overleden vader begroef. Roly Bonevacia, die zaterdag verdienstelijk debuteerde tegen Vitesse, behoort ook in Kiev tot de selectie.

De andere debutant, Florian Jozefzoon, is nu niet van de partij. Daarentegen is Miralem Sulejmani voor het eerst na zijn afgeketste overgang naar West Ham United weer lid van de selectie. Ajax prijst zich nu gelukkig dat het de naam van de Serviër niet van de Europese spelerslijst liet verwijderen. Vanuit Amsterdam reisden 125 supporters hun club achterna.

In de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd plaatste trainer Jol Ajax gisteravond zelfs in de underdogpositie. "Dinamo Kiev is echt een zware tegenstander. Wat dat betreft hadden we liever Young Boys als tegenstander gehad. Dinamo is de laatste tien jaar ijzersterk in kwalificatieduels. Het lijkt alsof ze alle kwalificatieduels winnen. Ze hebben geloof ik achttien van de negentien kwalificatieduels gewonnen. Over zo'n record beschikt bijna geen andere club."

Voor Siem de Jong, Vurnon Anita en Urby Emanuelson is het de tweede keer in een week tijd dat ze naar Oekraïne afreisden. Vorige week woensdag speelden ze met Oranje 1-1 tegen het voormalige Oostblokland. Bij Kiev staat oud-Feyenoorder Gerson Magrao waarschijnlijk als linkermiddenvelder in de basis.

Dinamo Kiev - Ajax, dinsdag 20:45 uur
Vermoedelijke opstellingen
Dinamo Kiev: Shovkovskyy; Almeida da Silva, Betao, Vukojevic, Mykhalyk; Yarmolenko, Garmach, Eremenko, Magrao; Shevchenko, Milevskiy.
Ajax: Stekelenburg: Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, De Jong, Enoh; Suarez, El Hamdaoui en Emanuelson.
Categorie:
Tag(s):