woensdag, 8. september 2010 - 9:17 Update: 08-07-2014 1:03

Ajax grijpt naast bestuursfunctie ECA

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax-directeur Rik van den Boog is er niet in geslaagd een bestuursfunctie binnen de European Club Association af te dwingen.

De vereniging waarbij 197 Europese topclubs zijn aangesloten had elf nieuwe bestuursfuncties te vergeven. Voor drie ervan kwam Van den Boog in aanmerking, maar uiteindelijk greep hij overal naast.

De Ajax-baas moest het afleggen tegen Ebru Koksal, de vrouwelijke afgevaardigde van Galatasaray. Daarnaast kregen ook Diogo Brandao van FC Porto en de Belg Michel Verschueren van Anderlecht de voorkeur boven hem.

De Nederlandse inbreng in de ECA beperkt zich hierdoor tot Maarten Fontein, die zich namens AZ bezig houdt internationale zaken, de UEFA en de internationale werkgroep Jeugd. Het wrange voor Ajax is dat Fontein tot halverwege 2008 2,5 jaar als algemeen directeur actief was in Amsterdam.

Fontein vertrok echter uit de ArenA na het rapport van de commissie-Coronel, waarin de bestuursstructuur van Ajax werd onderzocht. Fontein werd daarin verweten geen voetbalman te zijn en te weinig affiniteit met Ajax te hebben.
Categorie:
Tag(s):