woensdag, 3. november 2010 - 23:06 Update: 08-07-2014 1:02

Ajax laat dure punten liggen bij Auxerre

(Elf Voetbal) Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Auxerre met 2-1 verloren. De eerste helft speelden de Amsterdammers ongeïnspireerd en dat leidde binnen tien minuten tot een 1-0 achterstand.

De tweede helft speelde Ajax een stuk aanvallender en was het naarstig op zoek naar de 1-1, die pas laat viel. Toch gingen de Fransen er in de slotfase nog met de winst vandoor.

De eerste kans was nog wel voor Ajax, maar na negen minuten scoorde Auxerre de openingstreffer. Frédéric Sammaritano kreeg de bal op zestien meter voor zijn voeten en bedacht zich geen moment. Via de hak van Jan Vertonghen belandde de bal in de korte hoek. Maarten Stekelenburg stond op het verkeerde been en kon de bal niet meer keren.

De rest van de eerste helft was Ajax zeker niet de sterkste ploeg. Na de rust was dit wel anders. Er kwam meer en meer druk op het doel van Auxerre en Luis Suarez is dichtbij de gelijkmaker als hij op de lat komt. Veel meer grote kansen weten de Amsterdammers ook niet te creëren. Met name Suarez, die hard werkt, weet voorin niet te overtuigen en veel van zijn acties stranden vroegtijdig. Uit een corner komt dan toch de verdiende gelijkmaker. Toby Alderweireld komt bij een corner goed voor zijn man en kopt de bal binnen.

Lang kan Ajax niet genieten van de gelijkmaker. Terwijl iedereen verwacht dat de rood-witten op jacht gaan naar de winnende treffer, krijgt Auxerre de grootste kans. Maarten Stekelenburg weet nog redding te brengen op een inzet van invaller Steeven Langil. Een paar minuten later scoort Langil alsnog de winnende. Een snel genomen vrije trap komt bij Langil, die op het randje buitenspel staat. Hij loopt recht op de goal van Ajax af en schuift zes minuten voor tijd de 2-1 onder Stekelenburg door.

Ajax kan het zichzelf aanrekenen dat het nu heel moeilijk wordt om de tweede ronde van de Champions League te bereiken. Het had in Frankrijk vooral in de eerste helft beter moeten voetballen om aanspraak te mogen maken op de winst.