zondag, 18. april 2010 - 16:30 Update: 08-07-2014 1:04

Ajax maakt honderdste goal, maar is nog steeds in de achtervolging

(ELF-Voetbal) Ajax blijft achtervolger in de jacht op de landstitel. De Amsterdammers wonnen zondag met 4-0 van Heracles Almelo, maar FC Twente pakte ook drie punten tegen Feyenoord. De beslissing in de competitie valt dus in de allerlaatste speelronde.

Wedstrijden in de Arena zijn al wekenlang niet spannend meer. Ajax is op eigen veld heer en meester en dat was ook in het laatste thuisduel van het seizoen het geval. Al gaf Heracles in de beginfase meer tegengas dan vorige tegenstanders. Darl Douglas kreeg een goede schietkans en Bas Dost werd met het hoofd gevaarlijk, maar Maarten Stekelenburg hield zijn doel schoon.

Ajax kent haar taak. Het wint en jaagt op FC Twente. De laatste dertien duels leverden drie punten op, maar de koploper in de Eredivisie huist nog altijd in Enschede. De laatste kans om de Tukkers te achterhalen komt over twee weken in een waarschijnlijk bloedstollend spannende laatste speelronde. Maar Ajax heeft dan wel de hulp nodig van NAC Breda, de laatste tegenstander van Twente, om alsnog als eerste over de eindstreep te komen.

Tegen Heracles brak Siem de Jong, zoals wel vaker dit seizoen, de ban voor Ajax. En zijn eerste tegen de ploeg van Gertjan Verbeek was een heerlijke. De middenvelder stormde na twintig minuten het strafschopgebied binnen en kopte een perfecte voorzet van Gregory van der Wiel snoeihard achter Martin Pieckenhagen. Een kwartier later bleek het voorhoofd van De Jong opnieuw goud waard. Vanuit een moeilijke hoek kopte hij de 2-0 binnen uit een volley van Luis Suarez. De tweede van De Jong was ook de honderdste goal voor Ajax in de competitie.

Uiteindelijk zette Ajax haar doelpuntentotaal op 102, omdat ook Marko Pantelic twee keer het net vond. Hij kon na een knappe steekbal van Vurnon Anita de 3-0 over ‘Piecke’ wippen en was later attent bij een kopkans van De Jong. De derde kopbal van de middenvelder werd wel gered, maar daarna kon Pantelic van dichtbij de 4-0 binnenknallen.
Categorie:
Tag(s):