dinsdag, 14. september 2010 - 12:25 Update: 08-07-2014 1:02

Ajax speler Sno overleeft hartaanval. Clubarts van Vitesse was er snel bij

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajacied Evander Sno heeft maandagavond een hartstilstand overleefd. De 23-jarige middenvelder zakte in elkaar tijdens een wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Vitesse/AGOVV.

Sno werd op op het veld in het Gelderse Gendt gereanimeerd en lijkt het gezien de omstandigheden goed te maken. "Hij is nu bij kennis. Evander ademt weer zelf en kan ook weer praten", aldus een woordvoerder van Ajax.

Als invaller na rust stond Sno pas achttien minuten op het veld toen zijn hart stopte. De toegesnelde clubarts van Vitesse, Leo Heere, reanimeerde de in elkaar gezakte middenvelder ter plaatse tien minuten. Later werd ook tot vier keer toe een defribilator gebruikt.

"Het gaf veel problemen om hem weer bij bewustzijn te brengen", aldus Heere. "Hij bleef maar bewusteloos. Het duurde erg lang voor Sno weer bijkwam." Het publiek was inmiddels verzocht om het sportpark te verlaten, terwijl sommige spelers huilend op het veld stonden.

Eenmaal terug bij bewustzijn, werd Sno voor verder onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Arnhem. Waarschijnlijk zal hij daar vannacht ook blijven ter observatie.

Het duel werd na het incident gestaakt. Jong Ajax stond op dat moment met 4-0 achter.
Categorie:
Tag(s):