zondag, 19. september 2010 - 16:08 Update: 08-07-2014 1:02

Ajax wint weer in De Kuip

Rotterdam

(Elfvoetbal) Zonder echt te imponeren heeft Ajax De Klassieker in winst omgezet: 1-2. Na de late aansluitingstreffer van Andre Bahia zette Feyenoord nog wel aan, maar tot een gelijkmaker kwam het niet.

Zoals verwacht greep Ajax vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in Rotterdam. Feyenoord beperkte zich vooral tot verdedigen (de bal wegwerken) en loerde met de snelheid van Wijnaldum en Castaignos op de counter.

Die speelwijze leverde wel wat dreiging op en uiteindelijk een doelpunt, maar dat werd terecht afgekeurd doordat Fedor Smolov buitenspel stond.

Ajax was tot twee keer toe gevaarlijk met een schot. Mounir El Hamdaoui en Luis Suarez hadden het vizier echter niet op scherp staan en mikten beide voorlangs. De 0-1, die vlak voor rust viel, kwam letterlijk uit de lucht vallen.

Waar 0-0 de meest logische ruststand leek, toonde Siem de Jong zich alert nadat Stefan de Vrij ongelukkig uitverdedigde. Feyenoord moest even later verder zonder captain Ron Vlaar, die waarschijnlijk met een hamstringblessure uitviel.

Na rust werd De Klassieker wat levendiger. Ajax gaf meer gas en raakte tot tweemaal toe het aluminium en ook keeper Rob van Dijk - spelend ondanks een liesbreuk - lag in de weg. Toch wist Mounir El Hamdaoui ook nog een keer wél raak te prikken; hij rondde een steekpassje van Suarez prima af.

Nadat Luc Castaignos zijn aansluitingstreffer (wederom terecht) afgekeurd zag worden, was het dan even later wél raak voor de thuisploeg. Maarten Stekelenburg acteerde niet al te sterk bij een hoekschop van Luigi Bruins waarna Andre Bahia raakkopte: 1-2.

Ondanks de drukverhoging op het Amsterdamse doel kwam Feyenoord niet meer tot scoren en verloor het voor de tweede week op rij. Ajax is door de overwinning weer terug te vinden aan de kop van de ranglijst.
Categorie:
Tag(s):