donderdag, 7. januari 2010 - 18:26

Al 100.000 ton zout gestrooid

Den Haag

De aanhoudende winterse omstandigheden in Nederland leiden dit weekeinde mogelijk tot een tekort aan strooizout. Wordt er normaal in een winterperiode (van november tot april) zo’n 70.000 ton strooizout op de Nederlandse wegen gebruikt, sinds afgelopen december is er al 100.000 ton gestrooid, zo meldt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat werkt aan het verkrijgen van meer strooizout, het gebruik van alternatieve strooimiddelen en het selectief strooien van wegen. Hierin werkt Rijkswaterstaat samen met provincies en gemeenten.

Tot het weekend heeft Rijkswaterstaat nog voldoende zout op voorraad om de Rijkswegen te kunnen bestrooien. Gezien de weersverwachting voor de komende dagen zijn de voorraden tijdens het weekend mogelijk niet meer toereikend. Dit kan leiden tot ernstige hinder voor de weggebruiker in het weekend en mogelijk de dagen daarna.

Rijkswaterstaat adviseert iedereen zichzelf te informeren over de actuele weer- en verkeerssituatie en het reisgedrag daarop aan te passen. Dit kan via internet, de actuele verkeersinformatie, het gratis Landelijke Informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 en informatieborden boven de weg.
Provincie:
Tag(s):