dinsdag, 9. februari 2010 - 9:26

Al meer dan 62.000 vuile auto’s via Nationale Sloopregeling van de weg

Den Haag

In de eerste zeven maanden van de sloopregeling is al meer dan 62.000 maal gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om een oude en vervuilende auto om te ruilen voor een nieuwer en schoner exemplaar.

Bezitters van een oude personenauto krijgen 750 of 1000 euro als zij hun oude auto laten slopen en inruilen voor een nieuwere. Voor oude bestelauto's geldt een premie van 1000 of 1750 euro.

De VROM-inspectie heeft onderzoek gedaan naar de naleving van de regels van de sloopregeling. Het overgrote deel van de transacties verloopt volgens de regels. Slechts in incidentele gevallen is overtreding van de regels geconstateerd. Een aantal bedrijven is beboet omdat de autowrakken onjuist zijn verwerkt . In een dertig gevallen zijn er aanwijzingen voor mogelijk misbruik door schijntransacties. Naar drie van deze gevallen loopt een onderzoek van de Inlichtingen- en Osporingsdienst van de VROM-Inspectie. De sloopregeling loopt in principe tot eind 2010 of stopt eerder als de beschikbare € 85 miljoen op is.
Categorie:
Tag(s):