zaterdag, 13. februari 2010 - 22:39

Alcoholcontroles moeten carnavalsoptochten ordelijk en veilig laten verlopen

Regio

In de gemeente Emmen is zaterdag weer in alle hevigheid het carnaval los gebarsten. Vooral de carnavalsoptochten zullen net als voorgaande jaren veel publiek trekken. 25.000 tot 30.000 mensen zullen naar verwachting de vijf optochten in vier dorpen bezoeken. De politie gaat tijdens het carnaval extra controleren op het rijden onder invloed.

Onder regie van de gemeente Emmen is er in de aanloop naar het carnaval overleg geweest tussen politie, gemeente en de carnavalsverenigingen. Dit overleg en alle voorbereidingen zijn er op gericht het carnaval op een ordelijke en veilige wijze te laten verlopen. Een belangrijke doelstelling is de optochten zonder ordeverstoringen en ongelukken en met een minimum aan hinder voor het overige verkeer te laten verlopen. Politie Drenthe levert daaraan dit jaar een bijdrage door voor-, tijdens- en na de carnavalsoptochten nadrukkelijk te controleren op het gebruik van alcohol.

Politie Drenthe controleert extra op alcoholgebruik door automobilisten van en naar de dorpen en bestuurders van carnavalswagens. Vanaf zaterdag tot en met maandag zijn er vaste en rijdende controles om de carnavalsfestiviteiten heen. Deze controles vinden plaats in- en rond Weiteveen, Zwartemeer, Barger-Compascuum en Barger-Oosterveld. Vooral de aan- en afvoerroutes naar de festiviteiten, o.a. vanuit Emmen en Klazienaveen, krijgen aandacht.
Provincie:
Tag(s):