woensdag, 24. maart 2010 - 21:16

Alle seinen op groen voor MFC Tiendeveen

Hoogeveen

In Tiendeveen kan in 2012 de bouw van een multifunctioneel centrum (MFC) starten. Dat is de uitkomst van een haalbaarheidsonderzoek dat de gemeente Hoogeveen heeft verricht in nauw overleg met betrokkenen in het dorp.

Het MFC is gepland aan de Molenweg en biedt straks plaats aan vier dorpspartijen: dorpshuis De Eiken, de vv Tiendeveen, o.b.s. Het Hoeltien locatie J.C. Rahderschool, peuterspeelzaal De Boskabouter en aan alle andere gebruikers.

Maandag 29 maart tekenen de partijen een samenwerkingsverklaring. Deze verklaring bouwt voort op een intentieverklaring getekend in september 2009 en is een opstap naar een te maken beheerovereenkomst tussen de gemeente en een op te richten beheerstichting van bewoners.

De partijen gaan uit van een gebouw van 1658 m2, gebaseerd op de huisvestingsnormen van de gemeente en wensen van het dorp. Het MFC krijgt een grote zaal voor schoolgym, sport, ontmoeting en vergadering. De grote zaal heeft een podium dat ook als vergaderruimte kan fungeren. De keuken met bar is voor zowel de voetbalvereniging als het dorpshuis. Andere onderdelen van het gebouw zijn een tweede ontmoetingsruimte (tevens kantine), een jongerenruimte, drie groepsruimtes voor de school en één voor de peuterspeelzaal.

De gemeente legt twee velden aan voor de vv Tiendeveen achter het te realiseren MFC. De huidige kantine en kleedruimte worden te zijner tijd gesloopt.

De gemeente Hoogeveen wordt eigenaar van het gebouw.De kosten voor het gebouw zijn € 2,8 miljoen. Daarnaast zijn er nog kosten voor de aanleg van de voetbalvelden, grondkosten en kosten voor het inrichten van de ruimte rondom het gebouw, zoals parkeerplaatsen. In totaal komen de kosten zo uit op € 4 miljoen.

De komende periode richten de partijen zich op de keus voor architect en eventueel bouwteam, op het ontwerp en de realisatie. De geplande woningbouw in Tiendeveen kan nu ook verder met de voorbereiding.
Provincie:
Tag(s):