woensdag, 3. februari 2010 - 18:00

Alleen nog zout voor de snelweg

Arnhem

De gemeente Arnhem heeft onvoldoende zout om de vanavond en vannacht verwachte gladheid te bestrijden en adviseert bewoners daarom om na 23.30 uur vanavond niet meer de weg op te gaan.

IJzel en sneeuw kunnen in de late avond en in de komende nacht voor extreme gladheid zorgen. De verwachting is dat deze gladheid tussen 23.30 en 04.00 uur optreedt.’Voor de avond- en ochtendspits geldt het al eerder aangekondigde beperkte strooibeleid’, aldus de gemeente woensdag.

De gemeente Arnhem heeft nog voorraad om vanavond in de avondspits de hoofdwegen en doorgaande fietspaden te strooien. Ook voor de ochtendspits is nog materiaal om beperkt te kunnen strooien. De extreme gladheid die vannacht optreedt, kan de gemeente niet bestrijden.

’Snelwegen eerst’
Rijkswaterstaat heeft laten weten dat de zoutvoorraad moet worden ingezet voor het basiswegennet waarbij nog steeds deze volgorde wordt gehanteerd: snelwegen, provinciale wegen, belangrijke gemeentelijke wegen en calamiteitenroutes.

Voor het overige wordt gemeentes gevraagd zeer zuinig te zijn met het strooizout. Arnhem strooit daarom sinds vorige week met een mengsel van zand en zout. De gemeente verwacht aankomende vrijdag voor het eerst weer aanvulling van de zoutvoorraad. Als de weersvoorspellingen kloppen ontstaan er na vannacht geen nieuwe problemen.

Waarschuwing KNMI:IJzel
Vanavond kan het opnieuw glad worden door bevriezing van natte weggedeelten meldt het KNMI woensdag. In Zuid Limburg is er kans op (natte) sneeuw. Komende nacht is er grote kans (70%) dat het met name in het noorden en noordoosten ook glad wordt door ijzel. ‘Donderdagavond en vrijdagnacht is er opnieuw kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten’, aldus het KNMI.
Provincie:
Tag(s):