maandag, 27. december 2010 - 16:54

Almere krijgt nieuwe haltevoorzieningen

Almere

De gemeente Almere gaat al het haltemeubilair langs de lokale en regionale busroutes vervangen. 'Hiervoor hebben de provincie Noord-Holland en de gemeente Almere een contract ondertekend', meldt de gemeente Almere maandag.

Langs de busroutes komen nieuwe abri’s, fietsenstallingen, banken en digitale route-informatie (DRIS). De nieuwe haltes zijn onderdeel van het nieuwe netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer, Regionet.

Het contract heeft een looptijd van vier jaar, waarbij de eerste ongeveer zestig haltes in het eerste halfjaar van 2011 worden vervangen.

Het Regionet wordt een uitgebreid ov-netwerk, waarbij de lijnen samen een netwerk vormen. De stad Amsterdam gaat als knooppunt fungeren met ov-lijnen in de provincies Noord-Holland en Flevoland, de stadsregio Amsterdam en de gemeentes Almere en Amsterdam.

Naar voorbeeld van de Zuidtangent krijgt het netwerk één gezicht. Daarbij is openheid een belangrijk uitgangspunt, ook in het ontwerp van de haltes om de sociale veiligheid te vergroten. De kenmerkende kleuren zijn lichtrood en donkergrijs.
Provincie:
Tag(s):