zaterdag, 24. april 2010 - 13:13

Almere maakt einde aan illegale vorm kinderopvang

Almere

De gemeente Almere heeft donderdag een einde gemaakt aan een illegale vorm van kinderopvang. 'Na een lange voorprocedure heeft kinderdagverblijf Ukkeltje aan het Vooronder in de wijk Noorderplassen West op 31 maart een exploitatieverbod gekregen. Het kinderdagverblijf voldeed niet aan de voorwaarden van de Wet kinderopvang', meldt de gemeente vrijdag.

Hoewel Ukkeltje geen kinderen meer mocht opvangen, gebeurde dat toch. Zodra het laatste kind ’s ochtends bij het Vooronder was gebracht werden ze per auto naar een ander adres in de wijk Tussen de Vaarten gereden.

De kinderen brachten de dag door in de woning van één van de leidsters van Ukkeltje. ’s Middags, voordat de eerste ouders arriveerden om de kinderen weer op te halen, werden ze teruggebracht naar het Vooronder.

Na berichten van omwonenden heeft de gemeente gistermiddag aan het Vooronder de ouders opgevangen. Hen is medegedeeld dat het kinderdagverblijf uit het register is verwijderd en dat zij daardoor ook geen recht meer hebben op subsidie.

De ouders zullen voor hun kinderen ergens anders opvang moeten zoeken. Inmiddels zijn alle ouders telefonisch op de hoogte gebracht van de situatie.

Ook heeft de gemeente de Stichting klachtencommissie kinderopvang op de hoogte gesteld omdat een soortgelijke situatie zich heeft voorgedaan bij een kinderdagverblijf in Amsterdam dat van dezelfde eigenaresse is.
Provincie:
Tag(s):