zondag, 10. oktober 2010 - 10:52

Als vrouw vermomde winkeldief aangehouden in Enschede

Enschede

Donderdagavond, omstreeks 19.15 uur, heeft de politie in een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede een winkeldief aangehouden. 'De 38-jarige Almeloër, die zich had vermomd als vrouw, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld', meldt de politie.

Bij de politie kwam de melding binnen dat in het centrum van Enschede een winkeldievegge rondliep. Zij zou even daarvoor een winkeldiefstal hebben gepleegd bij een winkel in de Hofpassage.

Aan de hand van het opgegeven signalement, troffen agenten de vrouw even later aan bij een winkel aan de Kalanderstraat. De vrouw liet een reiskoffer, een schoudertas en een papieren tas buiten de winkel staan en liep vervolgens de winkel in.

Heterdaad
Agenten zagen dat de vrouw een grote hoeveelheid parfumflessen in haar handtas stopte en daarmee de winkel verliet. Zij is direct daarop aangehouden. De vrouw heeft een winkelverbod opgelegd gekregen voor de betreffende winkel en is naar het politiebureau gebracht.

Vermomd
Daar bleek dat de dief vermomd was als vrouw. Het gaat om een 38-jarige man uit Almelo. In de tassen die de dief buiten de winkel achterliet, werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):