dinsdag, 17. augustus 2010 - 20:00

Ambassadeurs Openbaar Vervoer gezocht!

Openbaar vervoer (OV)? Dat staat voor eigen keuzes maken, bewegingsvrijheid, gemak en plezier. En, niet onbelangrijk; geen zorgen over het vinden van een parkeerplek. Toch is het openbaar vervoer voor veel senioren lastig, omdat ze niet goed weten hoe het allemaal werkt. De Provincie Zeeland zoekt daarom OV-ambassadeurs, om deze senioren de werking van het openbaar vervoer te laten zien en ervaren en hen zo op weg te helpen.

In een onderzoek dat begin 2010 werd uitgevoerd, geeft ongeveer de helft van de ondervraagde Zeeuwse senioren aan behoefte te hebben aan iemand die hen persoonlijk toelichting geeft op het gebruik van het openbaar vervoer. Een OV-ambassadeur voorziet in deze behoefte.

Wat doet een OV-ambassadeur?
Een OV-ambassadeur is iemand die goed bekend is met het openbaar vervoer en die het een warm hart toedraagt. Door tijdens bijeenkomsten informatie te geven over het reizen met de bus, Fast Ferry en de trein, neemt de OV-ambassadeur een stuk onzekerheid bij senioren weg, waardoor zij eerder geneigd zijn zelf van het openbaar vervoer gebruik te maken. Mochten senioren toch nog wat onzeker zijn over zo’n reis, dan kunnen zij zich aanmelden voor een zogenaamde samen-op-weg-reis. Mensen geven aan waar ze naartoe willen, waarna ze samen met de OV-ambassadeur de reis inplannen. Vervolgens wordt samen daadwerkelijk de reis gemaakt. Om de OV-ambassadeurs voor te bereiden op deze activiteiten ontvangen zij een ééndaagse training.

Word OV-ambassadeur!
Vindt u het leuk om uw ervaringen met het openbaar vervoer met anderen te delen? Door bijvoorbeeld uitleg te geven, te helpen bij het plannen van een reis of het bieden van een helpende hand tijdens een samen-op-weg-reis? Word dan OV-ambassadeur!

Maak gebruik van een OV-ambassadeur!
Bent u zelf niet zo goed bekend met het openbaar vervoer en wilt u juist gebruik maken van een OV-ambassadeur om zo meer over het openbaar vervoer te weten te komen en het eventueel samen een keer uit te proberen? Meldt u dan alvast aan, dan houden wij u op de hoogte over de OV-ambassadeurs!
Provincie:
Tag(s):