zaterdag, 10. juli 2010 - 12:10

Amsterdam beveiligt woonboten en roept op maandag te komen

Amsterdam

(Elf Voetbal) De gemeente Amsterdam roept supporters die de huldiging dinsdag willen bijwonen op, om al maandag naar de stad te komen. Dit om verkeerschaos te voorkomen.

De hoofdstad hoopt dat door de oproep niet alle feestvierders tegelijkertijd op dinsdag naar het centrum komen. In dat geval zal de drukte op de wegen en in het openbaar vervoer gigantisch zijn. Als het even kan, hoopt Amsterdam dat bezoekers dan pas woensdag weer vertrekken.

De gemeente liet weten dat het de woonboten gaat beveiligen die langs de huldigingsroute van Oranje liggen. Amsterdam wil daarmee voorkomen dat feestgangers op de boten gaan staan, waardoor die schade oplopen of zelfs zinken.

Als Oranje het WK wint, vaart het elftal dinsdag van het Marinecomplex op Kattenburg naar het Rijksmuseum. Die tocht gaat onder meer langs de Brouwersgracht, de Herengracht en de Leidsegracht. Op de route zelf liggen negen woonboten, in de buurt ervan nog eens vier andere.

In 1988 na het gewonnen EK werd er ook een huldiging met rondvaart in Amsterdam gehouden. Veel woonboten liepen daarbij ernstige schade op of zonken. Nu zal de gemeente hekken rondom de boten plaatsen en hard optreden als er toch nog fans op de daken gaan staan.
Provincie:
Tag(s):