dinsdag, 26. oktober 2010 - 16:27 Update: 08-07-2014 0:30

ANWB stopt met Autokampioen en ANWB Onderweg

Den Haag

De ANWB stopt met het uitgeven van de Autokampioen en het gratis blad
ANWB Onderweg. De laatste editie van het automagazine verschijnt half
december, het laatste nummer van ANWB Onderweg op 4 november.

De reden om met beide publicaties te stoppen is gelegen in de tegenvallende advertentieverkopen, de teruglopende oplage van het automagazine en de keuze van de ANWB om haar leden via het internet en de sociale media te voorzien van de door hen gewenste auto-informatie.

De hoofddirectie meldt in haar voorgenomen besluit dat zij zoveel mogelijk redactiemedewerkers wil opnemen in de online-activiteiten van de ANWB. Leden van de ANWB hebben behoefte aan gedegen en actuele informatie over alles wat met de auto te maken heeft. Informatie over aankoop en verkoop, over restwaarde, kilometerkosten en verkeersveiligheid, maar bijvoorbeeld ook over ervaringen van de Wegenwacht met oudere auto’s.

De ANWB komt aan die behoefte tegemoet en zal daartoe haar activiteiten op dit terrein verder uitbreiden op het internet. De leden zullen de gewenste informatie eenvoudig terug kunnen vinden op anwb.nl, maar ook in de iKampioen en elektronische nieuwsbrieven. Een beweging van papier naar het world wide web.

De Autokampioen begon in 1930 als weekblad. Vanaf begin 1980 werd het een tweewekelijkse uitgave. Het blad besteedde veel aandacht aan autonieuws en testverslagen. Helaas werd de groep autoliefhebbers die hiermee bediend werd, in de loop van de tijd steeds kleiner. ANWB Onderweg startte in maart 2007 als anwb.auto en werd tot april 2009 gedistribueerd via benzinestations en supermarkten. In mei 2009 werd de formule aangepast voor gezinnen met kinderen. Het blad werd omgedoopt tot ANWB Onderweg en de oplage verhoogd naar 550.000.

De verspreiding van het blad gebeurde vanaf die tijd huis-aan-huis. Het laatste nummer van ANWB Onderweg wordt vandaag bij 500.000 gezinnen thuisbezorgd. Nog eens 50.000 exemplaren liggen in de ANWB-winkels tot het eind van het jaar zolang de voorraad strekt.
Categorie:
Tag(s):