maandag, 16. augustus 2010 - 14:56

ANWB waarschuwt voor files tijdens Sail

Amsterdam

De ANWB waarschuwt maandag voor files op de wegen tussen IJmuiden en Amsterdam vanwege het begin van Sail. De organisatie verwacht honderdduizenden bezoekers. Sail opent woensdagochtend 18 augustus met de SAIL-IN Parade over het Noordzeekanaal.

Files zijn mogelijk rond het knooppunt Velsen op de A9 en A22 en op de A200/N200, de snelweg tussen Haarlem en Amsterdam. Ook op de Ring Amsterdam, de A10 verwachten we extra verkeer. De twee provinciale wegen langs het Noordzeekanaal, de N202 en de N246, worden afgesloten. Bij IJmuiden is een aantal lokale wegen afgesloten en de veerponten over het kanaal zijn woensdag tijdelijk uit de vaart.

De organisatie adviseert bezoekers aan Sail-IN om de auto op de speciaal ingerichte parkeerplaatsen langs het Noordzeekanaal te parkeren. Vanwege de verwachte drukte zet de Wegenwacht motoren in om snel hulp te kunnen verlenen.

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus vindt de 8e editie van SAIL plaats. De ANWB raadt bezoekers van Sail aan om met het openbaar vervoer naar de IJhaven te reizen. Het Sailterrein ligt ten noordoosten van station Amsterdam Centraal.
Provincie:
Tag(s):