maandag, 8. november 2010 - 20:24

Apeldoorner opgepakt na mishandeling conducteur

Arnhem

Op de Velperweg in Arnhem werd zondagochtend 7 november een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden wegens mishandeling van een treinconducteur.

De man bleek even voor acht uur bij station Presikhaaf in de trein te zitten zonder kaartje. Toen de conducteur hem daarover aansprak zou hij hem hebben geslagen, waarna hij uit de trein stapte en er vandoor ging.

Aan de hand van een persoonsbeschrijving troffen agenten later op de Velperweg een man aan die aan het signalement voldeed. Het bleek de Apeldoorner te zijn. De man gaf toe ruzie te hebben gehad met een conducteur, waarop hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgedragen aan de dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak onder het motto ‘Handen af van mensen met een publieke taak’. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen deze beroepsgroep met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en andere medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Provincie:
Tag(s):