dinsdag, 14. september 2010 - 18:54

Apotheker belangrijker dan moeder

Diemen

Met de start van het schooljaar beginnen ook de kinderkwaaltjes. Wanneer jonge moeders advies vragen over genezing van deze kwaaltjes blijken zij niet het eerst bij hun eigen moeder advies te vragen.

De meest geraadpleegde adviseur blijkt namelijk de apotheker. Bijna driekwart van de jonge moeders geeft aan bij de apotheek advies te vragen over kinderkwaaltjes. Dit blijkt uit onderzoek van VSM naar gebruik van homeopathische geneesmiddelen bij kinderen onder 2000 jonge moeders.

De drogist en internet blijken voor 54% van de ondervraagde moeders ook een sterke adviesfunctie te hebben. Moeders van jonge moeders komen uiteindelijk op plaats vier. De huisarts (42%), vriendinnen (36%) en zussen (14%) blijken minder in trek. Het minst populair zijn boeken en tijdschriften. Slechts 12% van de jonge moeders raadpleegt deze als bron voor advies over kinderkwaaltjes.

Moeders van jonge moeders blijken dan niet de meest geraadpleegde adviseurs te zijn, toch oefenen zij wel degelijk invloed uit op het gebruik van geneesmiddelen van hun dochters. Want wat blijkt, voor meer dan de helft van de jonge moeders die geen homeopathische middelen gebruikt, geldt dat ze dit van huis uit niet gewend is.
Categorie:
Tag(s):