woensdag, 3. november 2010 - 10:35

'Aso' automobilist moet auto inleveren

Gennep

De politie Limburg-Noord heeft dinsdag 2 november de auto van een 22-jarige inwoner van Gennep van de weg gehaald en meegenomen naar het politiebureau. De man werd op de Stiemensweg in zijn woonplaats met de lasergun gemeten terwijl hij 40 km/u te hard reed.

De agent die de snelheidscontrole uitvoerde, was door een medewerker van het Verkeershandhavingsteam geïnformeerd over de verdachte. Deze stond gesignaleerd doordat er via het Meldpunt Agressief Weggedrag een klacht over zijn rijstijl was binnengekomen. Een getuige had de man een paar weken geleden met zijn auto in Mook gezien, waar hij op de rotonde dwars kwam te staan, wegens het remmen en gasgeven. De getuige had dit doorgebeld naar het Meldpunt van de politie Limburg-Noord.

Ook bleek de man nog enkele onbetaalde boetes te hebben openstaan voor een bedrag van 423 euro, en er staat nog een boete van 250 euro wegens een alcoholverbaal. De bekeuring voor de snelheidsovertreding die hij dinsdagmiddag maakte, wordt geschat op ongeveer 400 euro (37 km/u te hard binnen de bebouwde kom). De auto van de man staan nu achter het bureau totdat hij het bedrag van 423 euro heeft betaald. De politie heeft hem tevens geconfronteerd met de melding over zijn rijgedrag bij het Meldpunt Agressief Weggedrag.

Inmiddels zijn sinds de start van het meldpunt op 18 oktober al
33 meldingen van gevaarlijk of asociaal weggedrag bij de politie binnengekomen. De meeste van de meldingen gingen over asociaal rijden, een flink aantal over kleven op de snelweg, foutief invoegen of snijden, de vluchtstrook gebruiken om in te halen en door rood rijden.
Provincie:
Tag(s):