donderdag, 28. oktober 2010 - 17:01 Update: 08-07-2014 0:30

Audi wint vijf Internet Auto Awards

Audi heeft vijf eerste plaatsen behaald bij de verkiezing van de internationale Internet Auto Awards. De Audi A1, Audi A3, Audi A5 Sportback, Audi A6 en Audi R8 Spyder waren ieder goed voor een overwinning in hun klasse en werden daarvoor beloond met een ‘Carolina’. Voor de Audi A3 en Audi A6 was het de vijfde overwinning op rij in de prestigieuze publieksverkiezing.

Het populaire Internet-portal AutoScout24 organiseert elk jaar de Internet Auto-verkiezing waarbij de gebruikers hun favoriete auto’s kunnen aanwijzen. Dit jaar kon er gestemd worden op 343 auto’s, verdeeld over negen categorieën. Bij deze negende editie van de verkiezing brachten meer dan 233.000 AutoScout24-gebruikers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk Oostenrijk en Spanje hun stem uit.

Vijf op een rij: Audi A3 en Audi A6
Vorig jaar haalde Audi maar liefst vier eerste plaatsen bij de Internet Auto-verkiezing van AutoScout24. Dit jaar was voor Audi nog succesvoller met vijf klasse-overwinningen. Het was voor het eerst dat in de compacte klasse op de Audi A1 kon worden gestemd en prompt ging ‘The Next Big Audi’ er met de eerste prijs vandoor. De Audi A3 en de Audi A6 leverden een opzienbarende prestatie door voor de vijfde keer op rij de overwinning in hun segment voor zich op te eisen. Daarnaast waren er eerste plaatsen voor de Audi A5 Sportback en de Audi R8 Spyder. De Audi R8 is al sinds zijn introductie in 2007 goed voor klasse-overwinningen bij de Internet Auto Awards. Van 2007 tot en met 2009 waren de coupé-versies goed voor de eerste plaats.
De Internet Auto Awards zijn in het Duitse Verkeerscentrum in München uitgereikt.
Categorie:
Tag(s):