woensdag, 3. februari 2010 - 13:13

Auto botst op stadsbus bij IJ-tunnel

Amsterdam

Woensdag 3 februari rond het middaguur raakten twee inzittenden van een personenauto gewond bij een aanrijding op de Prins Hendrikkade vlakbij de IJ-tunnel. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De bestuurder reed over de middenafscheiding van de Prins Hendrikkade klapte tegen een boom en eindigde tegen de rechter zijkant van een lijnbus die net de oprit van de IJ-tunnel afreed.

Bestuurder mogelijk onwel
De bestuurder en de passagier zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht. Op dit moment wordt er ernstig rekening mee gehouden dat de bestuurder onwel raakte vlak voordat de aanrijding plaatsvond.

De bewuste personenauto kwam uit de richting van het Centraal Station en reed over de rijbaan van de Prins Hendrikkade in de richting van de IJ-tunnel. Op de brug over het water van de Oudeschans stopte de auto. Er stond geen verkeer voor de auto en er zijn ook geen verkeerslichten. Direct achter de auto stond een rechercheauto.

Achteropkomende auto’s claxonneerden. De bewuste auto reed een paar keer slechts een metertje op. De rechercheurs stapten uit de auto om te kijken wat er aan de hand was. Nog voor zij de inzittenden konden aanspreken reed de auto met grote snelheid weg in de richting van de IJ-tunnel.

Tijdens deze actie vloog de auto over de middenberm en kwam daarbij op de rijbaan van de tegenliggers terecht. Een tegenligger wist maar net een aanrijding te voorkomen. De auto reed vervolgens tegen een boom die doormidden brak. De auto eindigde uiteindelijk in de rechter zijkant van een lijnbus die net de IJ-tunnel uitgereden kwam.
Provincie:
Tag(s):