donderdag, 28. oktober 2010 - 14:27

Auto met grondstoffen drugs onderschept

Tijdens een routinecontrole door het Korps landelijke Politiediensten (KLPD) zijn dinsdagmorgen op de A15 bij Overbetuwe twee mannen aangehouden die in een bestelwagen zaten vol met grondstoffen voor het maken van synthetische drugs. Dit maakte het KLPD vandaag bekend.

De lading van de bestelauto bestond uit chemicaliën en alle hardware, waaronder glazen bollen, voor de productie Methamphetamine. Daarnaast zijn er resten van dit product aangetroffen op de verschillende voorwerpen die gebruikt zijn voor het productieproces. De lading verspreidde een enorme stank.

Bij nader onderzoek door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de Dienst Nationale Recherche van het KLPD bleek dat de aangetroffen chemicaliën o.a. resten van het eindproduct Methamphetamine (speed) waren. De twee inzittenden van de auto zwegen over de herkomst en de bestemming van de aangetroffen goederen. Zij zijn aangehouden op grond van overtreding van de Opiumwet. De chemicaliën zijn door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

De rechter-commissaris in Arnhem heeft de 30-jarige verdachte in bewaring gesteld. De vordering bewaring voor de 28-jarige verdachte is afgewezen.
Provincie:
Tag(s):