donderdag, 4. november 2010 - 16:40

Autodief verdacht van gewelddadige straatroven

Horn

De 45-jarige man die dinsdagmiddag is aangehouden in Horn op verdenking van autodiefstal wordt tevens verdacht van gewelddadige straatroven in Thorn en Kelpen-Oler. Of ook de 37-jarige man die werd aangehouden betrokken is geweest bij deze overvallen wordt nog onderzocht. Dit meldt de politie donderdag.

De auto waarin de mannen zich begaven werd 28 oktober gestolen aan de Godsweerdersingel in Roermond. Deze gestolen auto werd afgelopen zondag gezien bij een beroving op de Ellerbrug in Kelpen-Oler. Hier raakte een 24-jarige vrouw uit Ell lichtgewond bij een gewelddadige tasjesroof. Het slachtoffer had van tevoren in Ell gepind bij een bank op het Scheijmansplein. Bij de beroving die daarop volgde werd ze met een mes bedreigd en er ontstond een vechtpartij. De politie verdenkt de 45-jarige man van betrokkenheid bij deze beroving.
Daarnaast wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de roofoverval aan de Wijngaard in Thorn op donderdag 28 oktober. Hier moest een man uit België onder bedreiging zijn pinpas en geld afstaan.

Beide mannen zijn in verzekering gesteld en zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter commissaris.
Provincie:
Tag(s):