zondag, 3. oktober 2010 - 12:45

Automobilist rijdt in op politiebikers

Maastricht

Een Maastrichtenaar die afgelopen nacht twee keer inreed op bikers van de politie is hiervoor uiteindelijk aangehouden op de Tongersestraat in Maastricht.

Rond 05:15 uur reden twee bikers van de politie Limburg-Zuid op het Onze Lieve Vrouweplein. Hierbij zagen zij een automobilist met hoge snelheid uit de Cortenstraat komen. De bestuurder zag hen ook en reed een stuk achteruit waarna hij stopte. De agenten wilde de bestuurder controleren en ter hoogte van de voorkant van de auto stappen ze af. Zodra de agenten naast de fiets stonden, gaf de Maastrichtenaar weer gas en reed in de richting van de Cortenstraat. Een van de agenten moest opzij springen en liet zijn fiets vallen, om niet te worden aangereden. De verdachte beschadigde bij het wegrijden de fiets.

De tweede agent zag kans de automobilist op de bike te achtervolgen. In de Cortenstraat remde de verdachte ineens hard en reed plotseling achteruit naar de biker toe. Deze moest zich uit de voeten maken om niet te worden aangereden.

De automobilist stopte opnieuw en de agent zag kans het portier te openen om de bestuurder aan te houden. Deze trokt zich los en wilde wegrijden, waarop de agent pepperspray gebruikte. Ondanks de inzet van de spray, zag de verdachte kans om weg te rijden over de Sint Pietersstraat. Na een achtervolging door diverse patrouilles reed de verdachte zich klem op de Looiersgracht. De verdachte gag zich opnieuw niet gewonnen en rende weg, maar kon even later op de Tongersestraat worden aangehouden. De politie onderzoekt het incident.
Provincie:
Tag(s):