dinsdag, 31. augustus 2010 - 20:35

Autosleutels in ruil voor dure motor

Alkmaar

Een bewoner uit de Bisschop Bottemannestraat had zijn BMW R1200 via Markplaats voor bijna 15.000 euro te koop gezet.

Dinsdagavond 15 juni 2010 kreeg hij via een mobiele telefoon met een prepaidcard een serieuze reactie van een man die zich uitgaf voor ene ‘Rachid’ uit Zaandam.

'Rachid' kwam rond 21.00 uur in Alkmaar naar de motor kijken en wilde een proefrit maken. Hij kreeg de dure motorfiets niet zonder slag of stoot mee. Hij gaf in ruil de autosleutels van zijn dure Audi Cabriolet die verderop in de straat stond. Rachid verdween met de motor over de Beethovensingel en kwam niet meer terug.

De sleutels van de Audi die de verkoper als borg had gekregen bleken niet te passen op de auto in de straat. Die was van een andere man uit Alkmaar die van niets wist.

Een oplettende buurtbewoner had wel foto’s gemaakt van Rachid. Deze zijn inmiddels binnen de politiekorpsen in Nederland verspreid maar er is nog geen positieve herkenning van Rachid.

Hij voldoet aan het volgende signalement. Licht getinte man, leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud en hij heeft een Marokkaans uiterlijk. Hij had kort krullend haar en had een grote zonnebril op met daarop een ‘D’ van Dole en Gabana. Verder droeg hij een glimmende zwarte sportjas met daaronder een bruin shirt, een spijkerbroek en sportschoenen.

De verduisterde motorfiets is van het merk BMW, type R 1200 GS, kleur zilvergrijs en voorzien van het kenteken MT-FN-23. De motor, bouwjaar 2008, was voorzien van een Akrapovic sportuitlaat, spaakwielen en Xenon-verlichting.

Oproep

Heeft u informatie over Rachid of de motorfiets, neem dan telefonisch contact op met de politie in Alkmaar via 0900-8844.

Uitzendingen TV Ter Plaatse

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van Radio en TV Noord-Holland wordt woensdag 1 september uitgezonden vanaf 17.30 uur en daarna ieder uur herhaald.
Provincie:
Tag(s):