maandag, 29. november 2010 - 16:53

Avondspits op een na drukste allertijden

Amsterdam

Door de winterse neerslag die maandagmiddag over het land trekt was het enorm druk op de snelwegen en op binnenwegen.

‘De zeer zware avondspits was al rond 16.30 uur bereikt’, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandagmiddag en gaat de boeken in als de op één na drukste spits allertijden.

Al voor 16.30 uur zorgde de totale filelengte van 284 km file voor een zware spits. Het verkeer ondervond hinder van de sneeuwval. Bijna overal pasten weggebruikers hun snelheid aan, om zo ongevallen te voorkomen.

’Blijven rijden’
‘Zolang de weggebruikers maar blijven rijden, al is het stapvoets, dan is de kans op gladheid eveneens lager. De weggebruiker zorgt namelijk voor het zogenaamde mengproces van strooizout en de sneeuw. Hierdoor blijven voornamelijk de A-wegen in Nederland goed begaanbaar. Op overige wegen dient het verkeer wel rekening te houden met gladheid’, aldus de VID.

Op één na drukste spits allertijden
De VerkeersInformatieDienst adviseert de weggebruikers goed op de hoogte te blijven van de actuele weer- en verkeersituatie.

De avondspits van vanavond gaat de boeken in als de op één na drukste spits allertijden. De lijst rangschikt de spitsen sinds september 1998 op het maximaal totaal aantal kilometers.

In 1999 was de spits op 8 februari nog net iets drukker, nadat 's ochtends vroeg een dik pak sneeuw was gevallen.
Provincie:
Tag(s):